UTOPIA VERDE

Destinația e semnalizată de o bornă cu KM 0 cu numele Frații Jderi - Utopia Verde, ce marchează începutul unei călătorii într-o altă lume - verde, curată și cu energii speciale. 

O poartă mare de lemn permite accesul pe domeniul de 20.000 mp, începând cu o parcare pietruită, unde vă puteți lăsa mașinile și grijile. ​

Apoi, trecând o punte de lemn peste un pârău, ne așteaptă o altă poartă de lemn, cu însemnele sculptate în lemn ale Fraților Jderi și steagul României.

Imediat ce veți păși dincolo de acestea, veți descoperi Utopia Verde - copaci, arbuști, plante, flori, ochiuri de apă, poteci de piatră și lampioane de lemn, toate într-un peisaj de poveste.

Peisajul ne face cinste, pentru că este reieșit în totalitate din mâinile noastre.

De la cel mai mic fir de iarbă, până la cel mai viguros brad. De la florile plantate în butuci de lemn, până la pietricelele rânduite cu migală în grădina japoneză. Printre copacii crescuți, veți zări căsuțe din lemn și piatră, pictate manual, în culori exuberante. Decorate cu motive inspirate din natură - arborele vieții, flori, fructe, ele sunt opera Fratelui Jder, Daniel Divriceanu, un artist de meserie. Îl veți întâlni adesea la noi, locul unde își găsește inspirația și poate veți avea ocazia să îi ascultați fascinantele povești de prin toată lumea.

 

Satul de vacanță se află pe Valea Lotrului, în nordul județului Vâlcea, la marginea satului Păscoaia, denumit în mod pitoresc după activitățile ciobanilor din zonă. Fără indicatoare la șosea, așezarea noastră este ascunsă între pante muntoase împădurite, departe de agitația și aglomerația orașelor.

Am creat un mediu atât de aproape și prietenos pentru natură, încât s-a format de-a lungul timpului un adevărat ecosistem.

În Utopia Verde veți putea auzi cântece de păsărele, zumzete de albine, veți putea vedea fluturi, libelule, licurici, fel și fel de insecte colorate, și veți putea zări la gurile vizuinelor mici vietăți ale locului, precum șopârle sau șoricei de câmp.

Frații Jderi

MEDIUL

 

ANOTIMPURILE

ÎMPREJURIMILE

Generozitatea naturii oferă posibilitatea de a explora zone spectaculoase: cascade, vârfuri montane și peisaje fabuloase.

Munții Latoriței​

Altitudine maximă 2060 m, vf. Frătoșteanu. Drum de creastă.
Rezervația Mira-Boru. Lacul Vidra, Petrimanu, Galbenu.
Acces direct: Ciunget, Obârșia Lotrului, telegondola lacul Vidra,
Transalpina, Curmătura Vidruței, Voineasa, Lacul Petrimanu. 

 

#running #trekking #kayaking #off-road touring #skiing
#photo hunting